به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، به گفته نویسندگان، این مطالعه بر اهمیت پیشگیری از هذیان برای حفظ سلامت مغز در افراد مسن که تحت عمل جراحی قرار میگیرند، تاکید میکند.
«زاخاری کونیکی»، یکی از نویسندگان این مقاله از دانشگاه براون در رودآیلند، در یک بیانیه خبری گفت: «اینکه آیا هذیان باعث این نرخ سریعتر زوال میشود یا صرفاً نشاندهنده افرادی است که در معرض خطر نرخهای سریعتر زوال هستند، هنوز مشخص نیست».
محققان دریافتند در افرادی که دچار هذیان میشوند، ۴۰ درصد زوال شناختی (ذهنی) در مقایسه با افرادی که دچار هذیان نمیشوند، بیشتر است.
هذیان یک حالت ذهنی تغییر یافته است که با سردرگمی و بیحسی مشخص میشود. نویسندگان خاطرنشان کردند که این حالت اغلب موقتی است و شایعترین عارضه بعد از عمل در بیماران مسن است.
برای این مطالعه، محققان ۵۶۰ بزرگسال ۷۰ ساله و بالاتر را دنبال کردند و شناخت (یا وضعیت ذهنی) آنها را هر ۶ ماه به مدت ۳۶ ماه و سپس سالیانه پس از آن تا ۶ سال اندازه گیری کردند.
محققان با استفاده از ترکیبی از ۱۱ تست شناختی دریافتند که تغییرات ذهنی پس از جراحی پیچیده است و هذیان بر هر نقطه زمانی تأثیر میگذارد.
هذیان با کاهش شدیدتر در مهارتهای ذهنی بعد از یک ماه، بهبودی بیشتر در طول دو ماه و سپس کاهش سریعتر در تمام دورههای زمانی از شش ماه تا شش سال همراه بود.
این نتایج نشان میدهد که هذیان ممکن است به زوال شناختی پس از جراحی کمک کند. همچنین ممکن است هذیان به سادگی افرادی را که در معرض خطر زوال شناختی سریعتر در آینده هستند شناسایی کند.
به گفته محققان: «در حالی که مطالعات آینده مورد نیاز است، این مطالعه این احتمال را افزایش میدهد که هذیان ممکن است مستعد زوال شناختی دائمی و به طور بالقوه زوال عقل باشد».
نظر شما